Hellsing-foorumi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rotu-opas

Siirry alas

Rotu-opas Empty Rotu-opas

Viesti  MHerushingu lähetetty Huhtikuu 16th 2011, 12:56

Täällä on tietoja roolipelissä olevistä roduista kuten vampyyreistä ja ihmissusista. Yleisiin tietoihin on lisätty myös erikoiskykyjä ja kokemustasot.

IHMINEN

Yleistä

Ihminen (homo sapiens sapiens) maailman älykkäin ja runsaslukuisin laji olento maailmassa. Ihmiset ovat muiden kädellisten tapaan luonnostaan yhteisöllisiä, mutta ihmiset ovat erityisen hyviä käyttämään viestintää ja kieltä ideoiden välittämiseen. Ihmiset muodostavat monimutkaisia yhteistyötä tekeviä ja kilpailevia sosiaalisia ryhmiä, perheistä aina kansakuntiin asti. Ihmisyhteisön perustan muodostavat kielen kautta välittyvät rituaalit, traditiot, arvot ja lait. Ihmiset tekevät ainoana lajina tulen, kypsentävät ruoan, pukeutuvat ja käyttävät lukuisia teknologioita. Ihmisellä on myös taiteen tapaisia kulttuuri-innovaatioita, kuten maalaustaide, kirjallisuus ja musiikki. Roolipelissä ihminen on kuitenkin myös olento, joka on roolipelin tärkein osa. Ihmiset ovat luonteltaan ylpeitä ja ovat aina valmiina suojelemaan itseään kaikelta pahalta. Ihmisen tarinat ja mielikuvitukset ovat luoneet hirviöt, joista jo mainittiin Raamatussa ja muissa tunnetuissa myyteissä. Ihminen on näissä puhdas ja jalo, joka on valmiina suojelemaan kaikkea pahalta. Useinhan tämä käsitys on hiukan erilainen, ihminen saattaa olla itse tuho.

Kyvyt

Niin kuin kaikilla olennoilla ihmiselläkin on kyvyt. Ihmisellä on olemassa moraalitaju, jotta se pystyisi käsittelemään arkipäivän asioita ja tekemään päätöksiä. Roolipelissä ihminen "liian heikko" verrattuna muihin olentoihin ja heidän mahtinsa on "nolla". Niin ei oikeastaan ole, vaan ihmiset saattavat hallita jotain kykyjä kuten telepatia tai telekeneesi (taikka kumpaakin), mutta nämä kyvyt ovat todella harvinaisia ja periytyviä. Ihminen ei kykene ottamaan toiselta ihmiseltä kykyjä! Mutta juomalla vampyyrin verta ihminen muuttuu vampyyriksi, jos on neitsyt, mutta jos hän ei ole neitsyt hän muuttuu vampyyrin palvelijaksi, ruumiinsyöjäksi. Ihminen voi muuttua vampyyriksi vampyyrin pureman kautta, jos on vastakkaista sukupuolta tämän kanssa, muuten hän muuttu automaattisesti ruumiinsyöjäksi. Jos hän antaa vampyyrin juoda vertaan (muttei saa siitä puremaa), hänen sekä vampyyrin välille voi luoda verisinetin, jonka voimia vampyyri voi käyttää vihollista vastaan. Myös ihminen voi käyttää verisinettiä, mutta usein hän siitä menettää tajunsa heti käytön jälkeen. Ihmissuden puremasta ihminen voi muuttua ihmissudeksi, mutta dampyyrin eli puolivampyyrin puremaan ei ole vaikutusta, eikä ihmisestä tule vampyyriä, vaikka puolivampyyri olisi kyseessä.

Ihmisen lisäksi on olemassa keinoihminen, regeneraattori, jolla on renegointikyky. Nämä ihmiset ovat erikoistettu kuin sotamenetelmiin ja hirviömetsästykseen. Regeneraattoreilla on kaiken lisäksi kyvyikkäimmät erikoiskyvyt, kuten aseiden kutsumistekniikat ja teleportaatio.

---


VAMPYYRI

Yleistä

Vampyyri (Vampyrys) on taruolento, joka juo verta ja muistuttaa ulkonäöltään ihmistä. Tarujen mukaan etenkin elämänsä aikana erityistä julmuutta osoittavat, muita kaltoin kohtelevat ihmiset muuttuvat vampyyreiksi, joilla on ehtymätön verenhimo. Vampyyrillä on erilaisia erikoiskykyjä ja voimia. Roolipelissä vampyyrit jaetaan tasojen ja kehittyneisyyden mukaan. Nuoret vampyyrit ovat heikkoja, mutta silti ihmistä vaarallisempia. Heidän verenhimonsa on korkeampi kuin Nosferaduilla eli vanhemmilla kuin 500 vuotta vampyyreillä eli korkean tason vampyyreilla. Näitä nuoria yksilöitä kutsutaan "friikeiksi" eli alivampyyreiksi. Vampyyrit draculit (=uros vampyyri) ja draculinat (=naaras vampyyrit) lisääntyvät juomalla vastakkaisen sukupuolen olevan ihmisneitsyeen verta, jos verityyppi on väärä tai jos se ei ole neitsyeen verta, syntyy ruumiinsyöjä. Ihmisen ja vampyyrin jälkeläistä kutsutaan dampyyriksi eli puolivampyyriksi. Vampyyri voi myös solmia ihmisen kanssa taisteluparin liiton "vaihtamalla" veret tämän kanssa ja luoda tästä puoliverisen ihmisen, joka hallitsee vampyyrin kanssa yhteisiä erikoiskykyjä. Vampyyrillä on "sieluja", jotka pitävät sitä lähes kuolemattomana Nämä "sielut" se saa kuolleelta uhrilta, jonka imenyt kuiviin. Vampyyri voi myös ottaa tuon sielun omistajan ulkomuodon, joten ei ihme, että se kykenee muodonmuutokseen tietyllä tasolla. Vampyyri voi juoda muuta kuin ihmisverta. Se tyytyy myös eläinten vereen, mutta ihmisveri tuo vampyyrille enemmän voimaa ja on sitä myötä myös "ravinteikkaampaa". Vampyyrin voi tappaa iskemällä puuvaarna sen läpi tai ampumalla mahdollisemman monta kertaa hopealla sitä päähän taikka sydämeen, myös ihmissuden purema tappaa ja puoliverisen ihmisen (mahdollinen) purema saattaa syövyttää sen ihoa. Vesi on vampyyreille kuin hornan kattila, sen takia he eivät voi uidakaan ja jos ne ylittävät vesistsöjä lentokoneella tai laivalla, niin ne ovat alttiita merisairauksille eivätkä pysy koko matkan aikaa pystyssä kärsien samalla jet airia ja rasitusta. Nosferadu kuitenkin ei ole yhtä altis hopealle kuin alivampyyri (Kategoriat A, B ja C), vaan sietää sitä paremmin. Niin kuin Twilightissa, vampyyrit eivät kimalla auringossa! Aurinko polttaa niiden ihoa ja syövyttää sitten otuksen kuoliaaksi. Mitä korkeammalla tasolla vampyyri on, sitä enemmän se kestää auringonsäteilyä ihoonsa. Ei se ole myöskään kuitenkaan sitä, että Nosferadu itsessään kestää aurinkoa, vaan se tarkoittaa nimittäin sitä, että se saa UV-säteilystä vähemmän vahinkoa kuin Celta-tason vampyyrit.

Kyvyt

Vampyyri on miltein eläväkuolleista olennoista kaikkien mahtavin ja vahvin olento. Se kykenee muodonmuutokseen, katoamiseen ja jopa lentämiseen. Vampyyreillä kulkee suonissaan myös lukuisia määriä erilaisia erikoiskykyjä sisältäviä geenejä (joko omia taikka itsekehittyjä mutaatioita), joista vampyyrit hallitsevat osan. Loput kyvyt on lähes mahdotonta hallita. Puoliverisen ihmisen kanssa sovitun liiton ja verisinetin takia vampyyri pystyy hallitsemaan niitä kaikkia. Verisinetti aktivoituu vampyyreillä vaan silloin kun heidän "isäntä", eli siinä tapauksessa puoliverinen ihminen tai tavallinen ihmismestari, sitä haluaa. Kaikkia vampyyrien kykyjä ei tunneta.

Vampyyreillä on neljä tasoa, joista alin taso on Celta (C-kategoria) ja korkein True Vampire eli nosferadu. Tasot rajoittavat vampyyrien erikoiskykyjen rajat. Tutustutaanpas muutamiin esimerkkeihin:

C-kategoria (Celta)= ketteryys, nopeus, heikkous hopealle
B-kategoria (Beta)= ketteryys, nopeus, kahdentuminen, keskiverto hyökkäys, keskiverto heikkous hopealle, kolmas silmä/kuudes aisti.
A-kategoria (Alfa)= ketteryys, kehittyneet aistit, vahva hyökkäys, keskiverto heikkous hopealle, kolmas silmä/ kuudes aisti, kahdentuminen/ kloonaus, korkea nopeus, teleporttaus.
Nosferadu (True Vampire)= ketteryys, nopeus, kloonaus, kolmas silmä, hopean ja siunattujen esineiden kuten ristien ja krusifiksien kesto, muodonmuutos, liikkuu välillä päivälläkin, teleporttaus, dampyyrin veri aiheuttaa päänsärkyä.

Suurin osa vampyyreistä syntyvät Celta-tasoisina ja kehittyvät pikkuhiljaa seuraavalle tasolle, muttei kuitenkaan moni vampyyri kehity suoraan Nosferaduksi. Siihen vaaditaan erityisen paljon taitoa selviytymiseen ja vampyyrien kykyjen "täydelliseen" hallintoon. Niin kuin ihminenkin, myös vampyyri ei ole kokonaan täydellinen ja sen voimat myös kulkevat tietyllä rajalla.

---

PUOLIVAMPYYRI

Yleistä

Puolivampyyri eli dampyyri (Damphyrus) on vampyyrin ja ihmisen risteytys eli ihmisvampyyri hydridi. Dampyyriä on kahdenlaisia: draculin eli korkeatasoisen vampyyriuroksen ja ihmisnaisen risteytys sekä draculinan eli vampyyrinaaraan ja ihmismiehen risteytys. Risteytykset eli hydridit ovat kuitenkin erilaisia. Vampyyrinaaraan ja ihmismieheen risteytetty dampyyri on paljon heikompi voimiltaan kuin toinen lajitoverinsa ylidampyyri (vampyyriuroksen ja ihmisnaisen risteytys). Vampyyrit hallitsevat jommankumman osapuolen kykyjä ja kestävät ilman verta yli vuoden. Heidän kuitenkin täytyy juoda verta vähintään kerran vuodessa. Silti he syövät myös ihmisille kuuluvaa ravintoa ja hyvin sillä pärjäävät. Dampyyrit eivät voi lisääntyä keskenään edes ihmisen tai vampyyrin kanssa, eillä he ovat steriilejä ja dampyyrin veri on myrkyllistä vampyyrille. Se saattaa aiheuttaa jopa korkean tason vampyyrille päänsäryn sekä aiheuttaa kuoleman sitä heikomman tason vampyyrille. Dampyyrit ovat luonteltaan myötätuntoisia, mutta samalla myös verenhimoisia tappajia, mutta dampyyrit viihtyvät eniten ihmisten kuin vampyyrien seurassa tai yksin (todennäköisesti myös omien kanssa, sillä rotu on todella harvinainen). Dampyyrit saattavat muodostaa pieniä dampyyriryhmittymiä, joissa on enintään viisi jäsentä.

Kyvyt

Dampyyrit voivat käyttää vampyyri-isänsä ja -äitinsä erikoikykyjä, sillä ne perivät ne suoraan tältä. Dampyyreillä on kuitenkin erikoinen erikoiskyky. Heidän verellään voi tappaa Celta-tason vampyyrin. Dampyyrin veri on todella myrkyllinen, että se saattaa laittaa True Vampireakin voimaan pahoin. Dampyyriä ei tapa siunattu esine kuten hopea tai ksusifiksi, sillä he ovat myös puoleksi ihmisiä. He pystyvät myös liikkumaan päiväsaikaan ilman, että tarvitsee olla suojassa UV-säteilyltä. Dampyyrit pystyvät myös renegoitumaan, mutta paljon hitaammin kuin ylätason vampyyrit. Kuitenkin osa kyvyistä saattaa muistuttaa puoliverisen ihmisen kykyjä, sillä heidät usein sekoitetaan toisiinsa.

---


PUOLIVERINEN IHMINEN

Yleistä

Puoliverinen ihminen (homo sapiens Vampyrus Mixticius) ei ole sama asia kuin puolivampyyri eli dampyyri (=vampyyrin ja ihmisen jälkeläinen). Se on silti puoleksi vampyyri ja puoleksi ihminen (sitä voidaan niinkin laskea). Puoliverinen ihminen syntyy silloin, kun se omaa verisinetin vampyyrin kanssa ja juo vampyyrin verta (eli jakaa verensä vampyyrin kanssa ja saa vastineeksi vampyyrin veren), muttei sen myötä muutu vampyyriksi edes puraman kautta. Puoliverinen ihminen on kuitenkin puhdasverinen ihminen, jolla on suonissaan myös vampyyrin verta jokunen määrä. Lyhyesti sanottuna puoliverinen ihminen on vampyyrinkykyjä omaava ihminen. Puoliverisen ihmisen ei tarvitse juoda lainkaan verta vaan se tyytyy syömäänkin normaalia ihmisille tarkoitettua ravintoa. Kuitenkin puoliverinen ihminen usein sekoitetaan dampyyrin kanssa vain siitä, että kummallakin ihmisen ja vampyyrin verta suonissaan. Puoliverisiä ihmisiä kutsutaan myös tamereiksi eli kouluttajiksi. Näihin kuuluvat mm. vampyyrinmetsästäjien jälkeläiset. Puoliveriset ihmiset ovat arkoja, mutta rohkeita ja sosiaalisia persoonia. Kuitenkin itsevarmuus ja itsepäisyys saattaa aiheuttaa paljon ikävyyksiä. Puoliverisyys voi periytyä, mutta silti puoliveriset ihmiset ovat harvinaisia, koska vampyyrit harvoin solmivat taistelupari-liiton ihmisen kanssa. Puoliverinen ihminen voi saada normaalin ihmisen kanssa jälkeläisiä, mutta veriperintö, jonka jälkeläinen saa on vain puolet puoliverisen ihmisen määrästä. Tässä voidaan puhuakin "hydridi" puoliverisesta ihmisestä tai ihmisestä, jonka esi-isillä saattoikin olla tekemisiä vampyyrin veren kanssa.

Kyvyt

Puoliverinen ihminen hallitsee vampyyrin kykyjä verisinetin avulla kuten esim. kiihtyvyyden, notkeuden, kivunsietokyvyn ja hyvät refleksit. Puoliverisellä ihmisellä menee vähemmän energiaa telepatian ja telekeneesin käyttöön. Puoliveriset ovat henkisesti vahvoja olentoja ja moraalikyvyltään paljon ihmistä kehittyneempiä. Heidän päättelykykynsä eri havaointotehtävissä antaa hyviä tuloksia. Puoliverisellä ihmisellä on kaksi kertaa kehittyneemmät aistit kuin ihmisellä ja se pystyy erottaa vampyyrin ja ihmissuden hajun jo pitkältä välimatkalta. Silti puoliveriset ihmiset eivät ole vampyyreihin verrattuna kuolemattomia, sillä renegointikyky on paljon hitaampaa kuin ihmissusilla ellei puoliverinen käytä verisinetin voimaa ja ottaa "lainaksi" vampyyrien renegointikyvyn, silti verisinetin takia puoliverisellä ihmisellä on heikkous, jos vampyyri, jonka kanssa puoliverinen solmii liiton kuolee, niin myös verisinetin vaikutus lähtee pois ja puoliverinen ihminen on jälleen tavallinen ihminen, jolla ei enää ole renegointikykyä. Puoliverinen ihminen jakautuu kahteen tasoon: normaaliin tasoon ja Darkness-tasoon Burst modeen. Burst moden tila muistuttaa lähinnä hulluuskohtatusta (verifobia), jonka puoliverinen ihminen saa verensä nähtyään pakokauhua muistuttavan tilan. Burst modessa puoliverisellä renegointikyky on aktiivisempi kuin normaalilla tasolla.

---

IHMISSUSI

Yleistä

Ihmissusi (Lycantropus) on kaksoiselämää viettävä taruolento. Täyden kuun aikaan ihmissusi muuttuu eläimeksi, uudella kuulla se saa ihmisen hahmon ennen kuin jälleen muuttuu eläimeksi seuraavalla täyden kuun aikana. Ihmissusista on monenlaisia tarinoita ja ne ovat yhtä lailla vampyyreiden kaltaisia petoja. Ihmissuden purema tappaa vampyyrin, mutta tuskin Nosferadun. Ihminen voi kuolla ihmissuden aiheuttamiin vammoihin, mutta tuurilla saattaa selvitä. Tällöin hän muuttuu itse ihmissudeksi. Puoliverisen ihmisen veri myrkyttää ihmissuden kun taas dampyyriin purema ei vaikuta ihmissuteen mitenkään. Myyttien mukaan sudenhahmoisen ihmissuden voi muuttaa takaisin ihmiseksi kutsumalla sitä ristimänimellä tai tarjoamalla sille ruokaa. Järeämpiä aseita kaivattaessa ihmissuden voi tappaa hopealuodilla tai muilla hopeasta tehdyillä esineillä. Hopealuoti on yksi tunnetuimmista tavoista tappaa ihmissusi. Kuollut ihmissusi muuttuu yleensä takaisin ihmiseksi, mutta joidenkin tarinoiden mukaan se muuttuu kuollessaan vampyyriksi, mutta täällä roolipelissä se ei ole näin. Joissakin kertomuksissa ihmissusi lakkaa tietyn ajan kuluttua, esimerkiksi kirouksen rauettua, olemasta ihmissusi. Mutta roolipelissä ihmissudet ovat vahvoja olentoja, jotka taistelevat vampyyrien ja ihmisten rinnalla, joko vihollisina tai ystävinä. Roolipelissä ihmissudet kykenevät hallita myös mieltään ja käyttää ajatuspuhetta. Viimeinkin satuimme löytämään materiaalia, joka auttaisi tekemään hahmoistanne oikeita ihmissusia (ei furreja!)

KLICK

"Were" on juuri se, mitä me ajetaan takaa, jos haluaa tehdä kehittyneemmän ihmissuden eli WerWolfin. Mutta tiedoksi vasta-alkajille, jotka aloittavat pelinsä ihmissudella, muistavatkin, että lykaanit ovat myös ihmissusia, mutta niillä on puhtaasti Weren tapoja, mutta nämä ihmissudet muistuttavat enemmän tavallisia susia, mutta vain alkeistasollaan. Huom!!! Furryt eivät ole virallisesti ihmissusia eikä sellaisia tänne oteta!


Kyvyt

Ihmissusilla on kykynä muuttua täydenkuun aikaan ihmismäiseksi eläimeksi (esim. susi) ja siinä hahmossa niiden hyökkäys- ja puolustusvoima kasvavat rajusti. Ihmissusi on siis raju taistelija ja sen nopeus ylittää vampyyrinkin. Ihmismuodossa ihmissusi ei voi käyttää kaikkia kykyjään, mutta muutamia niistä, voimaa ja ketteryyttä. Ihmissusi pystyy renegoitumaan eläimenhahmossa niin kuin vampyyrikin, mutta vain keskivertoisen vampyyrintason verran, paitsi kehittyneimmät ihmissudet kykenevät renegoitumaan saman verran kuin ylätason vampyyri. Ihmissudella on kehittyneet aistit ja se kykenee käyttää eläimen hahmossa inhimillistä järkeä. Lykaanit eli alitasoiset ihmissudet muuttuvat eläinhahmoonsa useammin täyden kuun aikaan, mutta WerWolfeilla (ylitasoinen ihmissusi) muodonmuutos ei ole pakollinen. He siis voivat muuttua eläimen muotoonsa milloin vain.

Ihmissudella on myös alalajeja, jotka ovat mm.

-Ihmisleijona [werelion/rion]
-Ihmistiikeri [tigerra]
-Ihmiskissa [neko (yksihäntä)/ tyranno (kaksihäntä)]
-Ihmiskoira [inu]
-Ihmispantteri [panthera]
-Ihmiskettu [vulpes (yksihäntä)/kitsune (kolmihäntä)/kyuubi (yhdeksänhäntä)]
-Ihmisilves [lynx]

---

RUUMIINSYÖJÄ

Yleistä

Ruumiinsyöjä (ghoul) on vampyyri, joka muistuttaa enemmänkin zombia. Ruumiinsyöjät ovat vampyyrien luomia ihmissyöjäpaholaisia, jotka tottelevat vain omaa isäntävampyyriä. Roolipelissä ruuminsyöjät ovat siis NPC-hahmoja. Niitä syntyy juuri silloin, kun vampyyrin uhrin veri ei ole neitsyeen tai silloin kun ruumiinsyöjä itse puree ihmistä (tämä ihminen muuttuu ghouliksi). Myös ihmissuden tartunnan saanut ihminen voi päättyä ghouliksi.

Kyvyt

Ruumiinsyöjillä ei ole sinänsä kykyjä, ne ovat kuin woodo-nukkeja, jotka syövät, lisääntyvät ja tappavat. Mitä niistä edes voisi kertoa?


HUOM! Jos on jotain epäselvää, niin kysykää Kysymys-palstalla jotain. Rotujen kykyjä ei voi muokata omanlaisiksi, mutta voi kyllä lisätäkin kyvyn, jota ei peruskyvyissä ei luetella.
________________________________________

Lähteet © Hellsing RPG: The Newborn Vampirehunters "When she's in Deutcheland" (Animanga Resort RPGs)
Kirjoittaja © Integra F.W. Hellsing (Argatni)

___________________________________________________________________________________________________________
In the name of God, Impure Souls of the living dead shall be banished into eternal Damnation. Amen!
Rotu-opas HRotu-opas ERotu-opas LRotu-opas LRotu-opas SRotu-opas IRotu-opas NRotu-opas G
MHerushingu
MHerushingu
Admin

Viestien lukumäärä : 259
Join date : 26.05.2010
Ikä : 28
Paikkakunta : [HELL]sinki

Tietoja minusta
Varoituspalkki:
Rotu-opas Left_bar_bleue0/5Rotu-opas Empty_bar_bleue  (0/5)

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa