Hellsing-foorumi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yleiset kysymykset ja vastaukset koskien roolipeliä

Siirry alas

Yleiset kysymykset ja vastaukset koskien roolipeliä Empty Yleiset kysymykset ja vastaukset koskien roolipeliä

Viesti  MHerushingu lähetetty Huhtikuu 16th 2011, 13:02

Kuinka monella hahmolla saan pelata?

-Saat pelata enintään yhdellä olemassaolevalla hahmolla tai kuvitteellisella hahmolla. NPC-hahmoja saa olla olla tusinoittain, jos ovat edes jonkun verran juonessa mukana. NPC-hahmot haetaan samalla tavalla kuin normaalit hahmot, mutta nimeä niillä ei ole pakko olla.

---

Miten saan pävitettyä löydettyä profiilistani "Hahmotiedot"-jutun?

-Klikkaa kohdan "käyttäjätiedot" ja etsi sieltä. Jos sinulla ei vielä niitä ole, tee ne lisäämällä kuvan hahmostasi, adminien laittamalla Stauksen arvoksi 100, kirjoittamalla hahmosi rodun ja organisaation, jossa työskentelee. Admineilla on kuitenkin oikeus muokata niitä. Sen nykyinen nimi on "Character Info" eli hahmosi info lyhyesti.

---

Mikä on Status?

-Status on hahmosi HP (hit points) eli elämän pisteet, jonka arvo on max. 100. Elämäpisteitä vähennetään nopasta tulleista arvoista (siinä käytetään siis 20-sivuista noppaa) ja hahmosi hyökkäysten arviolla vastustajaasi ja vastustajasi hyökkäyksen määrä sinuun. Kun elämänpistesi arvo on 0, et pysty jatkamaan taistelua, etkä tekemään yhtään liikettä. Renegoinnilla voit kuitenkin nostaa pisteitä, jos hahmosi hallitsee renegointikyvyn. Status-mittaria käytetään vain pää-RPG:llä. Renegoinnin arvot merkitään +HP/viesti.

Ihminen

Sairaalassa/ terveysasemassa tapahtuva lääkitys: +50HP/viesti

Renegenaattori renegoi itsensä +5HP/viesti

Puoliverinen ihminen, normaali taso: +5HP/viesti
Puoliverinen ihminen, Burst mode: +10HP/viesti

Huom! Tavallinen ihminen ei kykene renegoitumaan!

Hirviöt

Vampyyri, C-kategoria (Celta): +1HP/viesti
Vampyyri, B-kategoria (Beta): +3HP/viesti
Vampyyri, A-kategoria (Alfa): +5HP/viesti
Vampyyri, nosferadu (True Vampire): +10HP/viesti

Ihmissusi, lykaani: +5HP/viesti
Ihmisusi, WerWolf: +10HP/viesti

Dampyyri, keskiverto (normaali dampyyri): +5HP/viesti
Dampyyri (ylidampyyri): +10HP/viesti

Kuitenkin poikkeuksena ovat pistetaulukoissa esiintyvät lisärit (renegointilisä), jossa arvo saattaa ylittää +15HP/viesti. Vain adminit päättävät renegointilisän määrästä!

---

Voiko status ylittää 100 arvon?

-Ei voi. Se on nyt enimmäismäärä.

---

Millainen pitäisi olla virallinen hahmotieto-artikkeli?

-Virallisen hahmotieto-artikkelin voit kirjoittaa ennen varsinaista rekisteröitymistä foorumiin (paitsi vanhat roolipelaajat edelliseltä foorumilta) "Rekisteröidy"-keskustelualueelle topiccina. Siinä pitäisi olla olla kaikki mahdolliset tiedot RPG-hahmostasi.. Kuvitteellinen hahmo voi olla millainen tahansa, mutta OC:n (alkuperäisen Hellsing-hahmo) täytyy olla sellainen kuin pitäisi olla joko mangassa tai animessa. Toki hahmon pukeutumista ja dekoraatiota (=uusien asioiden lisäys kuten erikoiskykyjen lisäys) saa muunnella, kunhan hahmo pysyy alkuperäisyydessään. Luonnetta ja ulkonäköä OC-hahmolle ei saa vaihtaa! Muista olla tarkka hahmotieto-artikkelien kirjoittamisessa. Jos tulee ongelmia, niin adminit ja modeaattorit auttavat sinua mahdollisessa pulman ratkaisussa.

---

Miten hahmotieto-artikkeli eroaa profiilissa (Käyttäjätiedot) olevasta hahmotiedoista (Character Info)?

-Profiilissasi näkyvissä hahmotiedoissa näkyy vain kuva hahmostasi, hahmosi arvo, rotu ja organisaatio, johon se on liittoutunut, mutta myös status. Näitä tietoja usein päivittelevät adminit.

---

Vaikuttaako harjoittelualueen roolipelit varsinaisen roolipelin juoneen?

-Eivät vaikuta. Jos hahmosi kuolee harjoittelualueella johonkin (esim. tauti ja taistelussa syntyneistä vaurioista ja vammoista), se ei vaikuta mitenkään varsinaiseen roolipeliin mitenkään. Siihen liittyvät mm. harjoittelualueella tapahtuvat tapaamiset, juhlat, taistelut ja muodonmuutokset. Harjoittelualue on vain harjoittelua varten!

---

Mitä lasketaan autohittaukseksi?

-Tässä roolipelissä autohittaukseksi lasketaan yli kahden lyönnin täydellistä osumaa (melee) ja tärkeän tiedon omaavan NPC-hahmon tappaminen ilman lupaa törkeällä tavalla. (Huom! Ghouleja saa toki aina tappaa) Kuitenkin autohittaus on myös se, että ohjaa toisen pelaajan hahmoa ilman lupaa. On tapauksia, jossa pelaaja käyttää samaistumista varten toisen hahmon reaktioita ja eleitä. Näin kuitenkin ei saa tehdä ilman toisen pelaajan lupaa! Voit kuitenkin veikata toisen pelaajan hahmon mahdollisen reaktion. Toisen hahmon kevyttä tönäisyä, halausta, kädestä kiinniottoa, olalle taputtelua ja suukon antamista ei kuitenkaan lasketa autohittaukseen täälläpäin. Pienet toiminnat kuten lämäisy tai puremista jo lasketaan autohittaukseen. Autohittauksesta reuraa rangaistus!

---

Mikä on NPC?

-NPC on lyhenne englannin kielen sanoista "non player character". Perusinfoa NPC-hahmoista.

---

Mikä on Limbo?

-On "Harjoittelualueen" toinen nimi.

---

Onko mahdollista, että hahmolleni hankitaan varapelaaja tietyksi ajaksi?

-Kyllä, jotta vältettäisiin foorumin kaatumista tai jotain. Roolipeli riippuu täysin sinun hahmostasi, jos hän ei liiku tai jotain, niin muut eivät pääse liikkumaan. Sen vuoksi sinulle hankitaan varapelaaja. Kuitenkin, voit pyytää admineilta liikuttamaan hahmoasi kun olet poissa yli viikon. Jos olet poissa pitemmän aikaa, adminit ja modeaattorit tekevät sen itse, vailla suostumustasi. Jos et käy enää ollenkaan pelaamassa hahmostasi tehdään NPC-hahmo. Ei tarvitse suuttua kuuitenkaan siitä, että hahmoasi ohjataa "väärällä tavalla". Foorumilla on täysin kokeneita roolipelaajia, jotka osaavat parhaiten samaistua moniin hahmoihin. Hahmosi ei kuitenkaan voi olla kuolematon tai haavoittumaton eikä edes voittamaton. Sen status saattaa laskea mahdollisissa taisteluissa. Jos hahmosi oli jo valmiiksi siellä, niin adminit arpovat noppapelillä taistelun tulokset ja hahmosi kestävyyden, kuitenkin sitä myöskään ei tapeta. Jos hahmosi on yksin taistelemassa joukkoa pelaajia vastaan ja sinä itse oletkin poissa, adminit siitä huolimatta ratkaisevat taistelun tulokset noppapelillä.

---

___________________________________________________________________________________________________________
In the name of God, Impure Souls of the living dead shall be banished into eternal Damnation. Amen!
Yleiset kysymykset ja vastaukset koskien roolipeliä HYleiset kysymykset ja vastaukset koskien roolipeliä EYleiset kysymykset ja vastaukset koskien roolipeliä LYleiset kysymykset ja vastaukset koskien roolipeliä LYleiset kysymykset ja vastaukset koskien roolipeliä SYleiset kysymykset ja vastaukset koskien roolipeliä IYleiset kysymykset ja vastaukset koskien roolipeliä NYleiset kysymykset ja vastaukset koskien roolipeliä G
MHerushingu
MHerushingu
Admin

Viestien lukumäärä : 259
Join date : 26.05.2010
Ikä : 28
Paikkakunta : [HELL]sinki

Tietoja minusta
Varoituspalkki:
Yleiset kysymykset ja vastaukset koskien roolipeliä Left_bar_bleue0/5Yleiset kysymykset ja vastaukset koskien roolipeliä Empty_bar_bleue  (0/5)

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa