Hellsing-foorumi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Mikä on roolipeli? Miten roolipeliä pelataan?

Siirry alas

Mikä on roolipeli? Miten roolipeliä pelataan? Empty Mikä on roolipeli? Miten roolipeliä pelataan?

Viesti  MHerushingu lähetetty Huhtikuu 17th 2011, 14:42

Miten saan liittyä roolipeliin?
HNVH:ssa pelaajat tekevät tunnuksen pelattavan päähahmonsa nimenä. Hahmolle tehdään hahmotieto-artikkelit, pistetaulukot sekä Character Infot (=hahmon tila roolipelissä). Hahmotieto-artikkeleissa on tarkoituksena laittaa kaikki vaadittavat tiedot hahmolta ja kuvan hahmosta, jos hahmo kuuluu Hellsing-sarjaan, sitä ei ole pakko täydentää oman mielensä mukaan, vaan siitä täytyy kirjoittaa vain ne tiedot, mitä adminit sinulta vaativat. Jos olet uusi pelaaja, voit hakea yhden päähahmon kirjoittamalla hahmotieto-artikkelin vieraana foorumin olevalle alueelle "Rekisteröidy" ja odota hahmon hyväksyntää, jos ei hahmoasi hyväksytä, kirjoita uudet tiedot hyväksyttävään muotoon, mutta mielummin seuraa adminien ohjeita ja parannusehdotuksia. Jos hahmosi hyväksytään, rekisteröidy foorumille hahmon nimellä ja copypastaa hahmotieto-artikkelisi "Hyväksytyt hahmot"- osioon. Tämän jälkeen lähdet tekemään hahmollesi pistetaulukon. Pistetaulukko on kokemuspistemittari jokaista roolipeliviestiä ja -peliä kohden. Kun pistetaulukkosi on valmis, sinun ei tarvitse muoktata sitä, vaan sen tekevät adminit ja modeaattorit. Pistetaulukkoosi merkitään hahmosi taistelutuloksen varsinaista roolipeliä myöten, mutta myös harjoittelualuetta myöten. Kun olet kirjoittanut pistetaulukkosi, lisää se linkkinä hahmotieto-artikkeliisi. Character Info on hahmosi varsinaisessa roolipelissä valvottava tila, Character Info sisältää hahmosi rodun, statuksen eli HP:n (=elämänpisteet), järjestön, arvon sekä oman nettinimesi, jota käytät yleensä internetissä surfatessasi.

Sinulla on mahdollisuus pelata vampyyrillä, ihmisellä ja jopa ihmisudella. Kuitenkin ihmissusi ja vampyyri vaatii tietynlaisia rajoituksia. Ihmissusi ja vampyyri jaetaan kukin eri tasoihin, eikä kaikkien pelaajien anneta olla kokeneimpaa tasoa omistavana yksilönä. Vain kokeneimmat foorumilla saavat tehdä vapaasti, minkä tahansa tasoisen hahmon, mutta kuitenkin täysioikeus siihen on admineilla (NPC-hahmoja). Joten uusien pelaajien suositellaan lämpimästi aloittaa "heikommasta tasosta". Ihmissuden tasoja on kaksi ja ne ovat: lykaani (sanasta "lycan") ja WerWolf (sanasta "Werewolf" eli "true werewolf"). Tasot eroavat siitä, että lykaanin eli alitasoisen ihmissuden on pakko muuttua eläimen hahmoonsa täydenkuun aikaan, kehittyneempi taso kun taas saa muuttua hahmoonsa tietyn mielentasonsa mukaan. Vampyyrit jaetaan myös tasoihin: Celtaan, Betaan, Alfaan ja Nosferaduun. Ihminen onkin hahmo, joka voi omata jonkinlaisia harvinaisia kykyjä ja ovatkin sen verran heikompia kuin edellämainitut mahtilajit. Kolmikon lisäksi saa pelata myös dampyyrillä ja puoliverisellä ihmisellä. Kyseinen kaksikko eroaa siitä, että puoliverinen ihminen on elävä ihminen, joka omaa vampyyrin kyvyt kun taas dampyyri on puhdas ihmisen ja vampyyrin hydridi.


Mikä on roolipeli? Miten sitä pelataan?
Roolipelejä on olemassa monenlaisia, mutta niiden perusta on aina sama. Sinun tehtäväsi on olla jonkinlaisen tarinan roolissa joko omalla kuvitteellisella hahmolla taikka tarinan omalla hahmolla. Eli pelaat hahmon rooliä ikään kuin se olisit sinä itse. Meidän Hellsing RPG perustuukin charp- roolipeleihin eli keskustelufoorumeilla pelattavaan roolipelityyliin. Charpia pelataan usein kirjoittamalla eli play-by-post- menetelmällä. Siinä pelaajat käyttävät vuoropohjaista tarinankerrontaa ohjaten omaa hahmoa, mutta myös eläytäkseen paremmin NPC -hahmoja.

Aluksi charpia luullaankin vaikeammaksi, mutta kun olet lukenut tarpeeksi sääntöjä ja ohjeita, oletkin jo sitten jotain oppinut. On vain yksinkertainen vastaus: hahmo ohjataan kirjoittamalla tarinaa eteenpäin. Paras puoli on siinä, että hahmosi pystyy tekemään ihan mitä vain, mutta sääntöihinkin kuuluu sana "autohittaaminen". Mikä on autohittaus? Siihen on monta perusteellista vastausta. Autohittaaminen on toisen hahmon liikuttaminen ilman lupaa, mutta tarkoittaa myös toisen hahmon vahingoittamista taikka ilman koskemista ilman lupaa. Hellsing RPG: The Newborn Vampire Huntersissa kuitenkin on tietynlaiset säännöt koskien autohittaamista, mutta myös luettelo siitä, mitä lasketaan authittaamikseksi. Toisen pelaajan tappaminen ilman lupaa on autohittaamista. Toisen hahmon vahingoittaminen kuolettavaan kuntoon on autohittaamista, mutta hahmoja tietenkin saa lyödä, mutta ei ole aina näin, että se haavoittuu helposti. Juuri tämän takia on olemassa Status- mittarit. Mittarin laskiessa nollalle, hahmosi ei pysty jatkamaan taistelua, koska se on joko kuollut tai vakavasti loukkaantunut (sen päätät itse).

Roolipeli, lyhyesti rope (englanniksi charp-roleplay) eli RPG (roleplay game), tarkoittaa toiseen henkilöön tai eläimeen samaistumista, eli pelataan hahmolla kuin se olisi sinä itse. Tässä keskitytään tarinankerrontaan. Useimmiten roolipelataan toisen roolipelaajan kanssa, tai sitten NPC- hahmon kanssa (=monta hahmoa samaan aikaan kuten armeija tai joukkue/ulkopuolinen hahmo), jota voi ohjata kuka tahansa muu. Suosittelisin, että yhteen viestiin tulisi vähintään viisi lausetta. Viestiin tulisi sisällyttää hahmon liikkumista ja vastaavaa. Myöskin puhe ja hahmon tunteiden kuvailu olisi suositeltavaa. Tässä on esimerkit, jotka:

Pelaaja 1:

Mies näki tungoksen täyteisellä kadulla askeltavan naisen, jonka hän oli aikaisemmin nähnyt työntantajaltaan saamassaan kuvassa. Mies kohotti kätensä vilkuttaakseen naiselle, muttei uskaltanut kohottaa kättään kovinkaan korkealle. Hän tiesi, että heitä tarkkailtiin. Naisen lähestyessä mies vilkaisi hermostuneena olkansa yli.
"Älä sano mitään, meitä tarkkaillaan", mies kuiskasi naisen pysähtyessä hänen vierelleen.

Pelaaja 2:

Nainen huomasi kuinka väenpaljouden keskellä seisoi mies, joka vilkutti hänelle. Hän ei ollut nähnyt miestä ennen, mutta tiesi, että tuo oli se mies jonka hänen oli määrä tavata. Nainen huomasi miehen olevan hermostuneen oloinen, mutta hän jatkoi silti reipasta askellustaan kohti miestä. Päästessään miehen luo nainen pysähtyi, ja sai kuulla miehen kuiskaavan äänen. Hän teki kuten mies oli häntä käskenyt, eikä sanonut mitään.Suuri Nelikkö (The Great Four)
Sinulla on mahdollisuutena siirtyä yhden neljästä järjestön/organisaation palvelukseen, joista tunnetuimmat ovat mangasta ja animesta tutut Hellsing, Iscariot ja Millenium. Näiden kolmen lisäksi on vielä yksi järjestö, Gaia Impera. Gaia Impera on japanilaisten perustama vampyyrimafia, joka riehuu uudella teknologiallaan ympäri maailmaa.. Iscariot taistelee uskontonsa, katolilaisuuden, puolesta kilpaillen yhdessä protestanttisten Hellsing-joukkojen kanssa epäpuhtautta vastaan. Kun taas Millenium palaa takaisin kostamaan Britannialle sodassa kärsineen tappion ja vampyyriluomisen projektin tuhottua Hellsingin käsissä. Millenium kiinnostuu Gaia Imperan uudesta projektista ja käynnistääkin uuden operaationsa metsästäkseen Hellsingin käsiinsä. Tämän vuoksi myös Gaia Impera saa tiedon vampyyrimetsästäjistä. Kuitenkin Millenium ja Gaia Impera kilpailevat myöhemmin kuoleiden valtakunnan kruunusta siitä, kummalla on kehittyneemmät ja vahvemmat vampyyrit. Nyt Hellsing-järjestö joutuu kolmen uhan alle: kilpailijana on Iscariot, vanha tuttu vihollinen Viimeinen Pataljoona ja uusi tuttava, Gaia Impera: Chi. Uusi suurtaistelu alkaa lähestyä alkuaan. Mikä järjestö vie lopulta voiton Murtuneella Valtakunnalla?


Mistä roolipelin juoni alkaa?
Roolipelin juoni alkaa luvun Final Fantasy 2:n jälkeisistä tapahtumista, jossa Millenium hyökkää Lontooseen. Penwoodin käskystä Integra matkaa kohti taistelukenttää, jossa järjestöt löytävät paikkansa taistelussa. Hellsing voittaa taistelun lyömällä Milleniumin joukot, jonka vuoksi tämä perääntyy ja jonka perään Iscariot riensi Manner-Eurooppaan. Kuluu puoli vuotta taistelun jälkeen ja Lontoo jälleen heräsi henkiin. Sinun on siis syytä lukea vähintään 5 mangapokkaria, jotta olsit jonkun verran kärryillä juonessa. Jos olet sarjan hahmo, sinun kannattaa siis tuntea juonen paremmin kuin viisi sormeasi. Tätä ei tarvitse hätäillä, jos olet kiinnostunut pelaamaan omalla kuvitteellisella hahmolla. Kuvitteellineen hahmo ei välttämättä omista mitään yhteistä sarjan alkuperäisten hahmojen kanssa, ja se voi aloittaa seikkailunsa omalla tavalla tässä verisessä tarinassa. Jotta tempautuisit tarinaan mukaan, sinun on syytä lukea kaikki tapahtumat ensin. Virallinen roolipeli on jaettu lukuihin, jotta tarinaa olisi helpompi seurata. Tämä on lienee uusin ilmiö roolipelien sisällä ja harva roolipeli käyttääkin tuollaista pelitekniikkaa.


Roolipeliviestit ja niiden sisältö
Roolipeliviestejä kirjoitetaan usein pitkin kuvainnollisin lausein seuraten myös tarkkaa oikein kirjoitussääntöjä. Yhdyssanat kirjoitetaan aina yhteen ja relatiivilauseissa aina käytetään pilkkua. Tiettyjen asioiden maininnassa käytetään isoja kirjaimia tai englanninkielisiä vastineita. Esim. Ruumiinsyöjistä käytetään useammin nimitystä ghoul tai Gaia Imperan jäsenistä käytetään sanaa gaialainen. Hellsingin joukoista nimeä herulainen ei koskaan käytetä!


Säännöt
Foorumiin ei saa rekisteröityä ilman hahmon hyväksyntää tai adminien lupaa! Käyttäjätunnuksesi ei saa sisältää numeroita tai välimerkkejä eikä se saa alkaa pienellä kirjaimella. Tunnuksen on oltava roolipelihahmosi nimi. Jos olet unohtanut salasanasi, pyydä ylläpidolta uusi. Foorumilla on oltava aktiivinen vähintään kerran viikossa. Jos olet kuukauden poissa ilman ilmoituksia poissaolostasi, sinulle lähetetään varoitus tai adminien päätöksestä poistetaan käyttäjälistalta. Tämä sääntä ei koske Ulkomaalaisvirastoa eli Aliens Officea. Foorumin sisältöä koskevat säännöt löydät täältä.

Noista pitää periaatteessa ottaa mallia, mutta vain pidemmässä muodossa. Tässä asioita, joita EI saa tehdä koskien roolipeliä:

-Älä autohittaa, eli ohjaa toisen hahmoa ilman toisen lupaa tai päätä tämän pukeutumistyyli (Tämän takia paikan ja hahmon oman kuvaus ja kuvailu on tärkeää foorumiroolipeleissä). Kuitenkin tällä foorumilla pieniä hipaisuja tai tökkäisyjä ei lasketa autohittaukseen.
-Älä spämmää, eli kirjoita turhia viestejä monta kertaa peräkkäinen tai kirjoita liian lyhyitä peliviestejä.
-Älä puske/floodaa, eli hoputa toista vastaamaan. Ole kärsivällinen. Sopikaa myös vastausvuoronne keskenään (muuten Adminit päättävät pelivuoronne)! Jos ei peli etene, pääset pelamaan jonkun toisen paikalla olevan pelaajan kanssa harjoittelualueella omalla juonella.
-Älä ole voittamaton, eli jos ropessa on taistelu, sinun hahmosi ei voi olla voittamaton taikka vahingoitumaton. Kaikkien pitää ottaa iskuja (melee) vastaan, eikä aina voi väistää (dodge/miss).
-Älä munchaa eli mahtaile, muutamille pelaajille voi mennä siitä peli-into pois.
-Älä jakaannu, hahmosi ei voi olla samaan aikaan kahdessa paikassa (vaikka varsinaisen roolipelin aika olisi eri). On vain yksi paikka, jossa hahmosi voi olla ja josta se voi liikua muualle. Roolipelissä aiheet topicit jakautuvat lukuihin esim Luku ?? (aiheen nimi) eli siis jos kaikkien pelaajien hahmot ovat eri paikoissa samaan aikaan kun muut ovat jossain samassa luvussa, mutta eri paikoissa. Eli hahmosi ei voi olla kahdessa luku 1:ssa sisällä samaan aikaan.
-Metapelaus on kieletty, joten kaikki pelin alussa eivät tunne toisiaan (paitsi adminit ja vanhan vanhan foorumin veteraanit)
-Älä väitä admneita vastaan rikoksistasi tavalla "Adminit tekee noin! Miksen minä saisi?" Ei. Näin on väärin. Admineilla ja modeaattoreilla on omat roolipelisäännöt, jotka kuvastavat juuri näitä sääntöjä.

Adminit & modeaattorit

Täällä luetellaan adminien (vanhan foorumin roolipeliveteraanien) ja modeaattoreiden säännöt.

-Ilmoita muille admineille ja modeaattoreille siitä, jos jonkun pelaajan hahmo oli rikkonut rajansa yli (pelaaja rikkoi sääntöjä roolipelatessaan) ja anna heidän ilmoittaa asiasta pääadmineille (Integra F.W. Hellsing, Ryuu Nagasaki, Kapteeni Hans ja Alucard), jonkun näistä on pakko olla paikalla.
-Account Adminilla saa roolipelata harjoittelualueella vain NPC:llä. (Vain neljä pääadminia saavat pelata Adminilla ja käydä ylläpitokeskuksessa)
-Korjaa pelaajien kirjoitusvirheitä viesteistä
-Merkitse pelaajien pistetaulukkoihin taistelujen ja lukujen tulokset sekä lisärit
-Noudata roolipelauksen tiettyjä sääntöjä
-Rankaise pelaajia, jos nämä ovat rikkoneet sääntöjä (porttikiellot, postituskiellot)
-Ole rehellinen, selitä sääntöjen rikkojille syyt ja seuraukset
-Jos on jotain kysyttävää, kysy Integra F.W. Hellsingiltä (aktiivisin pääadmin)


_______________________________________________________________

© Hellsing RPG-Foorumi (Hellsing Universe Finland)

___________________________________________________________________________________________________________
In the name of God, Impure Souls of the living dead shall be banished into eternal Damnation. Amen!
Mikä on roolipeli? Miten roolipeliä pelataan? HMikä on roolipeli? Miten roolipeliä pelataan? EMikä on roolipeli? Miten roolipeliä pelataan? LMikä on roolipeli? Miten roolipeliä pelataan? LMikä on roolipeli? Miten roolipeliä pelataan? SMikä on roolipeli? Miten roolipeliä pelataan? IMikä on roolipeli? Miten roolipeliä pelataan? NMikä on roolipeli? Miten roolipeliä pelataan? G
MHerushingu
MHerushingu
Admin

Viestien lukumäärä : 259
Join date : 26.05.2010
Ikä : 28
Paikkakunta : [HELL]sinki

Tietoja minusta
Varoituspalkki:
Mikä on roolipeli? Miten roolipeliä pelataan? Left_bar_bleue0/5Mikä on roolipeli? Miten roolipeliä pelataan? Empty_bar_bleue  (0/5)

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa